top of page
Behandeling: Over ons
Smiling Blonde

BEHANDELING

Wanneer u komt voor uw behandeling, wordt u eerst gevraagd een toestemmingsfomulier te ondertekenen. Hierin staat in grote lijnen beschreven wat in het intakegesprek is besproken en dat u akkoord gaat met de behandeling.

De volgende stap is het maken van foto's van uw oogleden. De foto's worden gebruikt om later voor en na te kunnen vergelijken.

Na het reinigen van het gebied rond uw ogen met een steriel gaasje wordt, terwijl u zit, op beide ogen met een steriele stift afgetekend wat er wordt weggehaald bij de ingreep. Dit kan varieren van 1 tot soms meer dan 2 cm. Meestal is het tussen de 1,5 en 1,7 cm. 

Na aftekenen volgen nog wat controles en metingen om er zeker van te zijn dat er niet teveel wordt weggehaald en dat de incisie (en dus het litteken) precies in de plooi van uw ooglid valt.

De ingreep begint vervolgens met de verdoving: u krijgt in uw bovenooglid een paar prikjes om het ooglid lokaal te verdoven. De prikjes voelen even vervelend maar het is zo gebeurd. Als na controle blijkt dat het goed verdoofd is kan de ingreep echt beginnen.

Met een scherp mesje wordt het aftekende gebied ingesneden, waarna vervolgens het lapje van de onderliggende weefsels wordt verwijderd. Daarna worden vaatjes dichtgebrand zodat de wond niet bloedt. Soms wordt er wat onderliggend vetweefsel verwijderd, maar dat is meestal niet nodig. De procedure wordt herhaald bij het andere ooglid.

Na het snijden wordt de wond gehecht. Dit gebeurt met 1 hechting die onderhuids wordt geplaatst. De hechtingen lossen niet zelf op maar worden na een week pijnloos verwijderd.

Als beide oogleden zijn gehecht wordt er 10 minuten gekoeld met een koelbril. Deze krijgt u ook mee naar huis. De behandeling is dan klaar. 

De totale duur van de behandeling is maximaal anderhalf uur.

bottom of page